Náplň do kuřáku
11.04.2016 14:08S příchodem jarních slunečních dnů vždy podnikáme časté vycházky do přírody. Cílem je zjistit, které včelařské rostliny právě kvetou, poohlédnout se po nových stanovištích, ale hlavně prostě "dobít baterky".......;-) Včelky si jako přírodní stvoření zaslouží i přírodní náplň do kuřáku. Z toho důvodu je u nás nejčastěji používaný choroš a pak klasický troud z vyhnilých pařezů nebo kmenů. Obojího se dá i na krátké procházce lesem najít víc než dost.....
Prakticky každý kmen, ležící nějakou dobu v lese nám nabídne surovinu pro včelařský účel. Choroš nebo troud...
U pařezů je situace stejná.....
Na pařezu nalezený, na špalku porcovaný.......
Na zasíťovaném dně sušený a pak v kuřáku spálený.....
Takový je u nás ve včelařství osud choroše neboli troudnatce
———
Zpět